>
  • Vijesti
Prezentacija kongresne ponude na virtualnom sajmu IBTM World
Datum od:
11.12.2020
Prezentacija kongresne ponude na virtualnom sajmu IBTM World
Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavila je kongresnu ponudu na jednom od najvažnijih kongresnih sajmova IBTM, koji se, u organizaciji Reed Travel Exhibitions, ovog puta održao u virtulanom izdanju, od 8. do 10. prosinca.

Tijekom trodnevnog sajma organizatori poslovnih putovanja te predstavnici korporacija i asocijacija su održali virtualne sastanke s izlagačima, od kongresnih ureda do specijaliziranih agencija DMC-eva, s kongresnim centrima, hotelijerima i ostalim pružateljima usluga u MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Events) segmentu.

Uz unaprijed dogovorene sastanke, koji su se održavali u širokom vremenskom rasponu zbog vremenskih razlika sudionika sastanaka, na IBTM-u su bila organizirana brojna predavanja i edukacije, koja se većinom bave pitanjima povratka MICE-a nakon korona krize i promjenama koje će se zasigurno dogoditi u ovom sektoru. Fokus je na temama s kojima se trenutno suočava „meetings" industrija, kao što su tehnologije, krizni management, održivi razvoj, budući trendovi itd.

Kongresni ured TZ grada Dubrovnika je i ove godine bio sudionik na preko trideset sastanaka s organizatorima poslovnih putovanja iz cijelog svijeta, od Europe, SAD-a, Kanade, Australije, Rusije, Koreje. Održan je sastanak i s predstavnicima AMWAY Korea vezano za veliki incentive koji je zbog nemogućnosti izvedbe u 2020. prebačen za 2023. godinu.

Iako su mnoge zemlje pod sličnim mjerama uvjetovanih pandemijom Covid-19, ipak postoji optimizam vezano za uvođenje cjepiva i moguće skoro popuštanje restrikcija. Sukladno tome, manji poslovni skupovi su u planu za drugi dio 2021., na dalekim tržištima većinom lokalno, ali i određeni dio planiraju održati i u Europi. Organizatori poslovnih putovanja iz Europe također vjeruju da je moguća realizacija planiranih skupova u drugom dijelu godine, te polažu nade u pokretanje turističkih putovanja već od svibnja 2021. Organizatori poslovnih putovanja, bilo da se radi o profesionalnim organizatorima ili korporacijama i asocijacijama, složni su da će se vratiti „face to face" sastancima čim bude moguće, odnosno čim se za to stvore uvjeti.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2