Good Food festival - večera s poznatim chefom
ANDREJ BARBIERI ODUŠEVIO GOSTE MAŠTOVITIM I SLASNIM KREACIJAMA
U Hilton Imperialu okupili su se brojni ljubitelji dobre i ukusne hrane, koji su došli kušati specijalitete chefa Andreja Barbierija, hrvatskog TV chefa koji za sebe kaže da se voli držati tradicije. Program je vodila Darija Žanetić, a na početku večeri nazočnima se obratila direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić, dok je goste odabranim repertoarom inozemnih i domaćih evergreena zabavljao Nevio Končić.
Tema Večere s poznatim chefom Andrejem Barbierijem održana u subotu u hotellu Hilton Imperial, bila je gastronomsko putovanje kroz Hrvatsku jer je kroz svoje kulinarske kreacije ovaj iznimno šarmantni i simpatični, nadasve kreativni chef pomno sljubio mediteranske i kontinentalne okuse naše zemlje.
Koristio sam namirnice koje odražavaju poziciju mjesta u kojima živimo, kuhamo, kao i same Hrvatske, podijeljene između mora i kopna, što se vidi i za večeras pripremeljnom meniju - kazao je Chef Andrej.
Barbieri je ponudio pet iznimnih slijedova - sirovu salatu od liganja, začinjenu tipičnim mediteranskim okusima. Drugo jelo bila pasta punjena grdobinom uz umak od šumskih gljiva.
Slijedila je sabljarka s torticom od brokule začinjena peperoncinom, slanim inćunima, a sve uz aromatičnu juhu na bazi ribe uz dosta orijentalnih začina. Slijedilo je drugo glavno je sporo i na niskoj temperaturilo confin pečeni pačji batak, mekan iznutra a hrskav izvana, te poslužen s nabujkom od cvjetače. Desert je nazvao jednostavno "cake" a zasladio je goste obožavanom čokoladom uz dodatak karamela i chantilly kreme, sa sjajno dodanim mediteranskim elementima - maslinovim uljem i krupnim cvijetom soli.
Ova večer pokazala je svu raskoš hrvatske gastronomije i umijeća chefa Andreja, uz birana vina više hrvatskih vinarija, u čemu su posjetitelji mogli zaista istinski uživati.