>
Uskrsni objed u Dubrovniku
Uskrsni objed u Dubrovniku

Dubrovački restorani za ovaj blagdan Uskrsa pripremaju zanimljive menije, tradicionalna jela i moderne interpretacije hrane koja se stoljećima služila na najveći katolički blagdan. Okusi i mirisi proljeća,  divlje šparoge, mlada janjetina i biž, rafinirani začini i nove interpretacije tradicionalnoh jela dočekat će vas na Uskrsnom objedu.

Središnju ulogu u proslavi Uskrsa oduvijek je imala hrana. Neki uskršnji običaji ostali su očuvani i u današnje doba. Odabrane uskršnje namirnice nose se u crkvu u košari na blagoslov.. .a blaguju za uskrsni doručak ili objed. Naći će se u Dubrovniku u košaricama mladi sir, mladi luk, sol, pinca i  jaja,u čijim se okusima sažima sva punina i ljepota uskrsne tradicije i  starinskih običaja.

Banje Beach restaurant lounge & club, Oyster &Sushi Bar Bota, Chihuaua Cantina Mexicana, Pivnica Dubrava, Restorani Gatsby, Horiznot, Kopun, Domino, Gusta me, Magellan, Mimoza, Orsan, Rozario, Konoba Pupo, te restorani Taj Mahal u Gradu i u Hotelu Lero posebno su se potrudili da vam uskrsni objed učine nezaboravnim.

Proljetna salata sa škampima u hrskavom tijestu, Tortilla "tortica" punjena sušenom rajčicom i kozjim mladim sirom s uljem od bosiljka, file orade sa sezamom i povrćem na pari, poširani brancin na pjenici  od brokule, svježi filet brancina u hrskavom povrću s umakom od kapara, janjetina s bižima i koprom, teletina ispod sača te birani deserti poput torte od mrkve i čokolade ili torte od rogača  dio su bogate ponude restorana.

Ne propustite kušati neke od specijaliteta dubrovačkih restorana, kreiranih za manifestaciju Uskrsni objed.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2