>
Dubrovački karnevo 2016.
Dubrovački karnevo 2016.
Četiri dana dubrovačkog karnevala glavninom svog programa posvećena su djeci i mladima, ali tradicija feste na posljednji dan poklada i mašakarane zabave na kojoj se s nestrpljenjem iščekuju samostalne i grupne maske, koje se bave temama aktualnih političkih i društvenih događanja, održala se do danas, pa je svi s nestrpljenjem očekuju.....Ove je godine Dubrovački karnevo dio Dubrovačkog zimskog festivala, manifestacije koja obuhvaća pregrešt zimskih događanja i atrakcija , započetih koncem studenog i koji završavaju upravo karnevalskim svečanostima. Na Dubrovačkom karnevalu najmaštovitije i najatraktivnije maske bit će nagrađene bogatim fondom nagrada, jer će žiri na svakoj od maškarata birati najbolje! 

Ovogodišnja manifestacija održat će se obgrljena događanjima i proslavom Feste sv.Vlaha, a započet će u petak 5. veljače u 9.30 sati otvorenjem izložbe koju je priredila udruga D'Art, pod nazivom „Izložba karnevalskih, maski, kostima i fotografija" u TIC Pile TZ grada Dubrovnika. 

Istog dana u 10 sati Grad će zauzeti male maškare iz dubrovačkih dječjih vrtića , koji maškarani u likove iz mašte prošeću Stradunom , prepuni dječjeg smijeha i veselja. Iste večeri u Lazaretima održat će se kostimirana zabava „Maškarata ispod kuplja" što svojim nazivom priziva tradiciju dubrovačkih maškaranih festa, na kojoj će se za dobru zabavu pobrinuti Porporela Sex Band. 

Subota će biti izvrsna prilika da se i mali i veliki kostimiraju u omiljene likove i dođu na Stradun. Dva koncerta grupe „Magazin", jutarnji u 10.30 i večernji s početkom u 21 , ponudit će odličnu zabavu za sve uzraste, a svi koji se vole mašakaravati i điravati najljepšom dubrovačkom ulicom –Stradunom, doći će na svoje. 

Trećeg dana, u nedjelju 7.veljače „Faćenda od malih maškara" održat će se naravno na najljepšoj dubrovačkoj ulici - Stradunu od 15 sati, uz sudjelovanje djece predškolske dobi i maškaranih obitelji, a nastavlja se veselom zabavom u Lazaretima. Ponedjeljak je maškarani školski dan sa zabavama za male, veće i najveće školarce, dok će prava kulminacija zabave biti završnog dana „,maškarane" sezone , u utorak 9.veljače. 

Velikim veljunom „Ultimi od karnevala", odabirom najboljih maski i zabavom do jutra uz grupu „Teatar", u Culture clubu Revelin, Dubrovnik će se oprostiti od još jednih poklada.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2