>
Dubrovačko glazbeno proljeće 2019.
Datum od:
12.04.2019
12. travanj - 31. svibanj 2019.
Dubrovačko glazbeno proljeće 2019.
Dubrovačko glazbeno proljeće ciklus je klasične glazbe koji od 2017. godine priređuje Dubrovački simfonijski orkestar uz podršku Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika. Ove godine ciklus će trajati od 12. travnja pa sve do 31. svibnja, a obuhvatit će jedanaest koncerata, dok će DSO voditi sigurne ruke njegovog glavnog dirigenta, maestra Marca Tarduea.
U bogatom programu svakako vrijedi istaknuti gostovanje miljenice dubrovačke publike, pijanistice Jasminke Stančul koja će otvoriti ovaj ciklus 12. travnja, a Gradu donijeti glazbu velikog Wolfganga Amadeusa Mozarta. Gosti Dubrovnika bit će i zanimljivi duo Margo koji čine gitarist Goran Perišić i violinist Marko Simović. Ovaj neklasični duo će provesti publiku na glazbeno putovanje 14. svibnja djelima H.V. Lobosa, A. Piazzolle i B. Bartoka. DSO će se vratiti Mozartu ponovno 17. svibnja s njegovom koncert majstoricom Đanom Kahriman kada ćemo slušati Koncert za violinu i orkestar br. 3 u G duru.
Luka Ljubas prvi je Hrvat koji je osvojio 1. mjesto na prestižnom violinističkom natjecanju Vaclav Huml, a s DSO-om i maestrom Marcom Tardueom nastupit će 24. svibnja u Bruchovom Koncert za violinu i orkestar u g molu.
Kako bi i oni najmlađi mogli uživati u klasičnoj glazbi, DSO priprema obiteljski koncert 28. svibnja, odnosno izvedbu simfonijske bajke Petar i Vuk Sergeja Prokofjeva. Izvedbi će prethoditi Mozartova serenada Mala noćna muzika, a cilj ovakvih koncerata jest približiti djeci klasičnu glazbu.
Ciklus će završiti nastupom jednim od najdarovitijih mladih kineskih violinista i prvim violinistom koji je nastupio na Antarktici, Danom Zhuom, dok će orkestrom ravnati glasoviti maestro Uroš Lajovic.
Čitav program dostupan je na www.dso.hr

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2