>
  • Vijesti
Bogat program sedmog izdanja Good Food Festivala
Datum od:
22.09.2020
Festivalski gastro doživljaj
Bogat program sedmog izdanja Good Food Festivala
dbcpage001 inestrickovicsextetplakatb102final meni_orsan_hr veranda_meni_hr
Kao dio programa ovogodišnjeg Good Food Festivala, osim Tjedna restorana, slatke ponude, festivalskih doručaka, vinokušnja, gastro tura i radionica, organizirane su BarBaQ & DBC Craft beer večeri, festivalske projekcije filma, tematske večere i objedi popraćeni glazbenim programom i brojnim kreativnim i ukusnim jelima za svačija nepca.

I ove godine, sva četiri dana festivala, od 24. do 27. rujna od 14 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari gostovat će vlasnik BarBaQ branda, Mojmir Žuvela, koji će u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete. Ovaj svjetski putnik i veliki zaljubljenik u sočne odreske u svojoj prikolici priprema meso koristeći smoker - zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa. Uz ukusni mesni zalogaj odlično ide dobro craft pivo i živa glazba.

Tradicionalno će Udruga Deša u svojim prostorima u Lazaretima, svaki dan u 10 sati, održati radionice pripreme tradicionalnih slastica. Ovog puta riječ je o pripremi kolača iz doline rijeke Neretve, s otoka Korčule i Župe dubrovačke. Ulaz je slobodan, a broj sudionika ograničen, tako da svoje mjesto rezervirajte na vrijeme na broj 020 420 145 ili putem maila [email protected] .

U četvrtak, 24. rujna na platou u Lazaretima s početkom u 20:30 sati Ines Tričković će sa svojim sextetom održati koncert Runjić in Blue. Na programu će se naći bezvremenski hitovi jednog od najomiljenijih hrvatskih tekstopisaca i skladatelja Zdenka Runjića, a obzirom da će ovim koncertom započeti Good Food Festival 2020. svaki posjetitelj će uz kupljenu ulaznicu uživati u ručno rađenim pralinama gospođe Biljane Milina iz Pupnata. Ulaznice se mogu kupiti online https://bit.ly/3mHxNh4 ili u Tisak Media Centru na Pilama.

U petak, 25.rujna u 19 sati u restoranu Orsan, održat će se „Ribareva večera" prema konceptu slow food, koju će uz vrhunski sljubljene, lokalno uzgojene namirnice i organske proizvode malih proizvođača iz dubrovačkih Gornjih sela, upotpuniti i glazbeni nastup akademskog glazbenika Pera Škobelja. Obvezna rezervacija na broj 020 436 822.
Prezentaciju rezultata projekta SlowFood-CE možete pogledati prvog dana festivala, 24. rujna u 18 sati u ljetnikovcu Bunić – Kaboga, a u organizaciji DURA-e i Udruge Kinookus. Za ljubitelje filma, u petak u 20 sati, Kinematografi Dubrovnik će u Kinu Slavici održati projekciju dokumentarnog filma Kuhanje povijesti, redatelja Petera Kerekesa.

Subota, 26. rujna, rezervirana je za vrhunski tematski ručak dalmatinskih specijaliteta „Dalmacija u mom oku", u Konobi Veranda u Štikovici. Objedu će prethoditi prezentacija izrade soparnika u 13 sati, u izvedbi Mire Kuvačić iz sela Gata, a od 14 sati svi gosti uživat će u bogatom meniju vrsnih chefova Konobe Veranda uz nastup popularnog domaćeg Tria Maro, Mihe i Đivo. Broj mjesta je ograničen te je potrebno rezervirati putem broja 020 411 050.
Takođeru u subotu, u restoranu Urban & Veggie, u 19.30 sati, bit će pripremljen bogat buffet Asian Street Food Treasures, odnosno azijskog street food-a u kojem i vegetarijanci mogu pronaći nešto za sebe. Rezervacija obvezna na broj 098 953 6908.
Subotnji program upotpunit će Kinematografi Dubrovnik, projekcijom američkog filma Glavni kuhar u Kinu Slavica u 20 sati.

Završnicu sedmog izdanja Good Food Festivala obilježit će koncert filmske, pop i jazz glazbe, povodom Svjetskog dana turizma, u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a koji će se održati u nedjelju 27. rujna u 19 sati, ispred crkve sv. Vlaha.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2