>
  • Vijesti
PRIJEM U ORGANIZICIJI AMERICAN AIRLINES-a I AMERIČKOG VELEPOSLANSTVA POVODOM UVOĐENJA IZRAVNOG LETA IZ DUBROVNIKA ZA SAD
Datum od:
16.03.2019
PRIJEM U ORGANIZICIJI AMERICAN AIRLINES-a I AMERIČKOG VELEPOSLANSTVA POVODOM UVOĐENJA IZRAVNOG LETA IZ DUBROVNIKA ZA SAD

U četvrtak, 14. ožujka, u rezidenciji veleposlanika SAD-a g. W. Roberta Kohorsta, održan je prijem povodom uvođenja izravnog leta American Airlinesa iz Philadelphije (SAD) za Dubrovnik, u sezoni 2019. Prijem je upriličen za sedamdesetak predstavnika turističkog sektora.

Američki veleposlanik, g. Kohorst, posebno je pozdravio i zahvalio na suradnji ministru turizma Garriju Cappelliju, direktoru Zračne luke Dubrovnik Franu Luetiću i direktorici Turističke zajednice grada Dubrovnika Romani Vlašić. Veleposlanik je istaknuo mnoge poveznice SAD-a i Hrvatske, a posebno Dubrovnika koji je izrazito jak hrvatski turistički brend na američkom tržištu.

Direktor American Airlinesa za EMEA područje, g. Tom Lattig, izrazio je zadovoljstvo poslovnom odlukom kompanije o uvođenju direktnog leta iz Philadelphije za Dubrovnik, istaknuvši kako je American Airlines najveća američka zrakoplovna kompanija, a Philadelphia baza u koju dnevno slijeće preko četiri stotine zrakoplova te je odličan hub za ovaj prekooceanski let.

Nakon višegodišnjih pregovora od strane Zračne luke Dubrovnik, potvrđena je ova značajna linija za dubrovački i hrvatski turizam.

Prvi let je planiran za 7.lipnja 2019 godine, a rotacije ce se vršiti tri puta tjedno do kraja rujna.

Turistička zajednica grada Dubrovnika je započela s marketinškom kampanjom u SAD-u u suradnji s American Airlinesom, a trajanje kampanje je od ožujka do kolovoza. U samoj završnici, u kolovozu će Dubrovnik izaći na naslovnici inflight magazina American Way, uz reportažu o Dubrovniku na 12-14 stranica.  Dogovoreno je i snimanje videa koji ce biti naslovni video tijekom mjeseca kolovoza na svim ekranima i društvenim mrežama aviokompanije, nakon čega će ostati u video sistemu u zrakoplovima idućih dvanaest mjeseci. S predstavnicima American Airlinesa se razgovaralo o organizaciji zajedničke najavne prezentacije za najznačajnije američke medije, te o organizaciji dolaska inauguracijskog leta.

Vjerujemo da je ova sezonska linija samo početak odlične dugoročne suradnje.

U Dubrovniku je u 2018. godini boravilo ukupno 137 783 turista iz SAD-a, odnosno 24% više nego u 2017., a ostvareno je 383 801 noćenja, što čini porast od 20% u odnosu na prethodnu godinu.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2