>
  • Vijesti
Ultimi kao vrhunac dvadesetog dubrovačkog karnevala
Datum od:
27.02.2019
Ultimi kao vrhunac dvadesetog dubrovačkog karnevala
Bogat i raznovrstan program dvadesetog Dubrovačkog karnevala u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika očekuje nas i ovog vikenda, a obuhvaća brojne zabavne programe za male i velike maškare.
Veseli produženi karnevalski vikend započinje u petak, 1.ožujka u 10:00 sati đirom maškaranih grupa dubrovačkih dječjih vrtića od Brsalja do Straduna, dječjom maškaratom i proglašenjem najboljih maski na Karnevalskoj pozornici na Stradunu.
U subotu, 2.ožujka od 15 sati sve vesele maškare učinit će đir od Opskrbnog centra do Osnovne škole Mokošica, gdje će se i zabaviti na Dječjoj maškarati. U Mokošici će uvertira Dječjoj maškarati biti dvodnevna radionica izrade maski u četvrtak i petak u prostorijama Osnovne škole Mokošica.
Nedjelja, 3.ožujka rezervirana je za Faćendu od malih maškara, od 15 sati u điru preko Straduna uz nastupe mađioničara, žonglera. lutkara i facepainting. Od 15:30 sati najmlađi i njihove obitelji moći će se zabaviti prvi put u Gradskoj kavani na Dječjoj maškarati gdje će se proglasiti najbolje maškare i maškarane familje i zasluženo osvojiti zanimljive nagrade, od grupnog izleta brodom na Lokrum, slatkih nagrada, kao što su torta i palačinke, kao i večeru za cijelu obitelj u restoranu Pantarul.
Radionice izrade karnevalskih maski Udruge Dart i Galerije Artur održavaju se svakim radnim danom od 10 do 16 sati u TIC-u Turističke zajednice grada Dubrovnika na Pilama.
Ponedjeljak, 4. ožujka Maškarani je školski dan uz cjelodnevnu zabavu s nastupima mađioničara, žonglera. lutkara i facepainting. Od 11 sati maškarani učenici osnovnih škola od 1. do 4. razreda prođirat će Stradunom i uživati na maškarati na Karnevalskoj pozornici na Stradunu i proglašenju najboljeg maškaranog razreda. Od 14 sati učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola učinit će đir Stradunom i natjecati se u izboru najboljeg maškaranog razreda na Karnevalskoj pozornici na Stradunu, a proveselit će se na maškarati u Revelinu od 15 sati. Za Maškarani školski dan, uz brojne ostale nagrade, najbolje maske očekuje izlet u Cadmos Village i izlet brodom na Elafite.
Novost ovogodišnjeg Karnevala je Maškarata za mlade u ponedjeljak, 4. ožujka od 20 sati u Klubu mladih Orlando, gdje će najmaštovitije grupne maske dobiti edukaciju iz penjanja HPD Sniježnica u Konavlima, a pojedinačne maske dobit će ulaznice za otvaranje ljetne sezone u Culture Clubu Revelin.
Novost jubilarnog, dvadesetog Dubrovačkog karnevala je Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula u restoranu Klarisa, u utorak, 5. ožujka . Program počinje Radionicom u spravljanju šporkijeh makarula koju vodi dubrovački chef Damir Šarić u restoranu Klarisa, u utorak, 5. ožujka u 11:30 sati. Od 12:30 sati počinje Maškarani kompeticijun, kada će peteročlani žiri ocijeniti najbolje spravljene šporke makarule, proglasiti pobjednike i uručiti im simbolične nagrade i priznanja. U kompeticijunu sudjeluju Hoteli Valamar Dubrovnik, Hotel Hilton Imperial, Hotel Lero, Hotel Adria i Turističko-ugostiteljska škola Dubrovnik. Sve maškare će dobiti gratis porciju šporkih makarula.
Karnevalsku atmosferu će dodatno začiniti i nastup žonglera, mađioničara, lutkara i facepainting.
Vrhunac i završna manifestacija Dubrovačkog karnevala je tradicionalni Veljun uz Talire u Gradskoj kavani u utorak, 5.ožujka u 20 sati, a dodatna zabava za mlade i ujedno i još jedna novost ovogodišnjeg Karnevala su Ultimi od mladijeh maškara od 23 sata uz popularnu Maju Šuput u Revelinu, s besplatnim ulazom za sve maškare.
Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika osigurali su vrijedne nagrade najboljim i najmaštovitijim maskama Dubrovačkog karnevala, od dvije povratne zrakoplovne karte za Istanbul Turkish Airlinesom, dvije povratne karte za Zagreb s Croatia Airlinesom uz vikend boravak u hotelu Dubrovnik te ostale vikend boravke za dvoje u hotelu Lafodia na Lopudu, hotelu Odisej na Mljetu i brojne druge zanimljive pojedinačne i grupne nagrade.
Neizostavnim Ultimima od karnevala i odličnom zabavom uz Talire i Maju Šuput, Dubrovnik će se oprostiti od ovogodišnje sezone poklada.
Pozivamo domaću čeljad da se maškaraju, dobro zabave i osvoje vrijedne nagrade!
Dođite svakako i svakakvi!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2