>
  • Vijesti
Maškare preuzimaju ključeve od Grada
Datum od:
21.02.2019
Maškare preuzimaju ključeve od Grada
Jubilarni, 20. Dubrovački karnevo u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, koji ove godine traje od 22. veljače do 5. ožujka, započinje đirom maškaranih grupa dječjih vrtića Pile i Izviđač od Brsalja do Straduna, u petak, 22. veljače u 10:30 sati,, nakon čega slijedi predstavljanje bogatog programa Karnevala u Luži u 11:00 sati.
Svečano otvorenje 20. Dubrovačkog karnevala upriličit će se u subotu, 23. veljače u 15:00 sati, na Karnevalskoj pozornici na Stradunu uz prigodni karnevalski program. Dosadašnji ceremonijeri od Karnevala će predati ključeve od Grada novim ceremonijerima te time otvoriti ovogodišnji jubilarni Dubrovački Karnevo i simbolično predati vlast maškarama.
Tradicionalni Župski karnevo uz gostujuće maškarane skupine iz Hrvatske i inozemstva, prvi put kao dio Dubrovačkog karnevala, predstavit će na Stradunu u subotu, 23. veljače, od 15:30 sati, svoje originalne i maštovite maske i zasigurno, kao i uvijek, nasmijati sve gledatelje.
U nedjelju, 24. veljače, u 15:00 sati u Hotelu Rixos Libertas održat će se tradicionalni Veliki ples malih maškara u organizaciji Društva naša djeca Dubrovnik.
Prava karnevalska poslastica, Valcer pod maskama na Stradunu, uz bićerin i dobar ritam Gradske glazbe Dubrovnik i Karnevalskog benda očekuje nas u nedjelju od 16:30 sati. Maškarajte se i zabalajte valcer na najljepšem podiju!
U okviru karnevalskog programa, u Lazaretima u nedjelju, s početkom u 17:30 sati, održat će se tradicionalna maškarana zabava „Maškarata ispod kuplja" u organizaciji Art Radionice Lazareti.
U ponedjeljak, 25. veljače započinju radionice izrade karnevalskih maski Udruge DART i Galerije Artur, koje će se održavati svakim radnim danom tijekom Dubrovačkog karnevala, od 10 do 16 sati u TIC-u na Pilama.
Bogat program prvog vikenda 20. Dubrovačkog karnevala zasigurno će motivirati brojne Dubrovčane i njihove goste da osmisle maštovite maske i dobro se zabave.
Dođite svakako i svakakvi!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2