>
  • Vijesti
U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika održana edukativna radionica na temu zaštite osobnih podataka i privatnosti
Datum od:
21.11.2018
U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika održana edukativna radionica na temu zaštite osobnih podataka i privatnosti
Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s odvjetnicom Dijanom Kladar iz Zagreba, u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik, organizirala je i održala besplatnu edukaciju na kojoj su se prijavljeni sudionici upoznali s europskom i nacionalnom pravnom stečevinom u području zaštite osobnih podataka i privatnosti.
Kroz navedene praktične primjere te interaktivno predavanje sudionici radionice usvojili su informacije i znanja potrebna za usklađivanje s Uredbom 2016/679 (Općom uredbom o zaštiti podataka, tzv. GDPR) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te su se upoznali s najnovijim presudama vezanim za aktivnosti i obveze administratora stranica društvenih mreža, kao što je npr. Facebook.
Odvjetnica Kladar koja je održala radionicu, jedna je od članova radne skupine pri Ministarstvu uprave koja je radila na izradi Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, a svoju edukaciju temelji na bogatom iskustvu i radu u području zaštite osobnih podataka, koje je stekla u radu s multinacionalnim i hrvatskim društvima, kao njihov glavni stručnjak za prilagodbu poslovanja s GDPR-om te zastupanju u sudskim postupcima u sporovima radi povrede osobnih podataka.
"Turistički djelatnici moraju voditi računa o zaštiti osobnih podataka jer gosti postaju svjesni svojih prava, posebice strani gosti koji mogu izvršiti i anonimnu prijavu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, ali i putem odvjetnika mogu zahtijevati naknadu štete." ističe Dijana Kladar.
Na održanoj edukativnoj radionici sudjelovalo je tridesetak djelatnika turističkih agencija, hotelskih kuća te djelatnici Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2