>
  • Vijesti
Promocija Dubrovačkog zimskog festivala i Dočeka Nove godine uz kolendu
Datum od:
12.11.2018
Promocija Dubrovačkog zimskog festivala i Dočeka Nove godine uz kolendu
Program Dubrovačkog zimskog festivala i manifestacije Mirisi Božića u Konavlima predstavit će se u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu
Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavit će ovogodišnji, peti po redu Dubrovački zimski festival na trgovima Ljubljane, Zagreba i Sarajeva. Promocija Dubrovačkog zimskog festivala, koji se u organizaciji Grada Dubrovnika, Dubrovačkih Ljetnih Igara i Turističke zajednice grada Dubrovnika održava petu godinu zaredom, održat će se u petak, 16. studenog u Ljubljani, na Cankarjevom Nabrežju; u subotu, 17. studenog na Cvjetnom trgu u Zagrebu te u Sarajevu u subotu, 8. prosinca ispred sarajevske Katedrale. Uz nastup klape Kaše i tradicionalnu dubrovačku kolendu te prikle, arancine i broštulane mjendule i Udruga Agroturizam Konavle će predstaviti svoj tradicionalni program Mirisi Božića u Konavlima uz konavosko vino i pršut.
Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika te Dubrovačke ljetne igre, zajedno s kulturnim ustanovama i javnim poduzećima za jubilarni, peti Dubrovački zimski festival pripremili su šaroliki kulturni, zabavni, gastronomski i glazbeni program za sve uzraste i sve posjetitelje.
Peto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala otvorit će se 01. prosinca 2018. paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete, a uslijedit će koncert popularnog Petra Graša. Fokus petog Dubrovačkog zimskog festivala i ove godine je na koncertima koji će se održati na Stradunu, od Prljavog Kazališta, Soulfingers, Detour, Hladno pivo, Željko Bebek, Opća opasnost, posebne glazbene poslastice -nastup legendarne grupe Gipsy Kings te spektakularan Doček Nove godine uz hrvatske zvijezde Ninu Badrić I Tonija Cetinskog.
Kolendavanje ali i klapska pjesma uveseljavat će i ove zime Dubrovčane vikendima, u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane, gdje će također biti organiziran živi glazbeni program uz gastronomsku ponudu na kućicama.
Tradicionalno, na radost najmlađih, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika održat će se humanitarni Torta party 8.prosinca te Božićna bajka 16. prosinca, kada će biti podijeljeno više od tisuću poklona.
Dubrovnik će tijekom ove zime biti najviše povezan s ostatkom Europe i svijeta i to s čak sedam direktnih letova. Avio kompanija Turkish Airlines povezuje Dubrovnik i Istanbul četiri puta tjedno, Croatia Airlines uz višednevne letove za Zagreb, leti i dva puta tjedno za Frankfurt, a tu su i letovi British Airwaysa dva puta tjedno za London, Vueling za Rim dva puta tjedno i za Barcelonu također dva puta. Češki LOT povezuje Dubrovnik i Varšavu tijekom zime čak četiri puta tjedno, a Iberia Madrid dva puta.
Dubrovački zimski festival zaživio je i postao prepoznatljiv brand Dubrovnika zimi, uz vrhunske rezultate dolazaka iz same regije ali i gostiju s dalekih tržišta, što potvrđuje da je Dubrovnik grad za sva godišnja doba.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2