>
  • Vijesti
Prikupljen rekordan iznos na Dubrovačkoj trpezi
Datum od:
22.10.2018
Prikupljen rekordan iznos na Dubrovačkoj trpezi
Na Dubrovačkoj trpezi prikupljen je rekordan iznos od 77 330 kuna što je 12 000 kuna više nego prošle godine. Sav prihod namijenjen je za Udrugu za Down sindrom Dubrovačko - neretvanske županije i Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama „Rina Mašera". Na trpezi dugoj čak 200 metara predstavilo se sedamdesetak izlagača koji su atraktivnom prezentacijom svojim jela privukli veliki broj posjetitelja, kako domaćih, tako i inozemnih.
Trpezu je otvorio gradonačelnik Mato Franković koji je s direktoricom Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romanom Vlašić i pročelnikom gradskog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Markom Miljanićem prethodno i obišao ponudu duž cijeloga Straduna. Predstavili su se brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari i ugostitelji, te konavoski i pelješki vinari prezentirajući svoje znanje i umijeće. Uz simbolične cijene posjetitelji su mogli uživati u brojnim delicijama i kušanju vina. U prigodnom programu nastupili su KUD sv. Juraj Osojnik i Klapa Subrenum, a voditelj je bio Ivica Puljić.
Tradicionalna "Dubrovačka trpeza" omiljeno je humanitarno događanje u Gradu, a već nekoliko godina rezervirana je za završnicu Good Food Festivala. To je pravi užitak za oči i nepca za sve ljubitelje dobre hrane i vina. Dan kada se održava Dubrovačka trpeza dan je kada Dubrovčani žele da je Stradun još dulji, a plemenita namjena uvijek je poseban povod koji iznova okupi veliki broj ljudi. Organizatori Dubrovačke trpeze, uz Turističku zajednicu grada Dubrovnika su Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko - neretvanska, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.
Do kraja petog Good Food Festivala danas predstoji još radionica pripreme koktela u organizaciji Cocktail Academy Dubrovnik koja će se održati od 15 do 17 sati na adresi Iva Vojnovića 32., a potom i radionica Jadranke Ničetić i Lucije Tomašić ''Topli marcipan, kolač Držićevog doba'' u 17 sati, u TIC-u Pile. Peti Good Food Festival završit će u Dubrovačkoj pivovari događanjem "Street Food & Beer" koje počinje u 19 sati uz najbolje dubrovačko pivo, street food u pripremi restorana Porat te glazbu dubrovačkog benda Valetudo.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2