>
  • Vijesti
Petak Good Food Festivala donosi
Datum od:
18.10.2018
Jedinstvena Venezuelanska večera i nastavak festivalskih radionica
Petak Good Food Festivala donosi


Još jedan sadržajan dan je pred posjetiteljima Good Food Festivala Dubrovnik 2018! Petak, 19. listopada donosi nastavak festivalskih radionica uključujući radionicu pripreme krokanta u udruzi Deša, radionicu kuhanja u skladu s prirodom poznatog hrvatskog chefa Dina Galvagna te radionicu ''Štrukle i savijače'' koju priređuje Moja kuhaona d.o.o. iz Zagreba. Kruna svih događanja u petak bit će jedinstvena Venezuelanska večera u restoranu Kantenari, Sunset Beach Dubrovnik. Domaćin i chef Ricardo Luque uz glazbu grupe Cubismo učinit će tu večer jednom od onih koje se ne propuštaju!

Festivalska događanja počinju radionicom pripremanja tradicionalnih slastica Udruge Deša u 10 sati u Lazaretima. Druga Dešina radionica na ovogodišnjem Good Food Festivalu posvećena je primorskom svadbenom krokantu koji se izrađuje od mjendula i šećera, koji se zajedno prže na laganoj vatri dok ne dobiju zlatnožutu boju. Nakon toga se ulijeva u kalup ili se namašćenim nožem brzo izrađuju razni oblici. Međutim, svaka domaćica koja se jednom upustila u izradu krokanta zna da to nije nimalo jednostavno. Potrebna je brzina, vještina, znanje, a nadasve iskustvo!

Program festivalskog petka nastavlja poznati chef Dino Galvagno kojem ovo nije prvi put na Good Food Festivalu Dubrovnik. Omiljeni hrvatski chef održat će radionicu kuhanja u skladu s prirodom u 11 sati u TIC-u Pile. Prikazat će kreativni proces stvaranja jela u kojemu se svjesno, ili bolje rečeno savjesno, trudi što manje naškoditi svom prirodnom okruženju i funkcionirati u skladu s njim. Tema radionice je priprema jela koje podržava održivo ribarenje i marikulturu, te priprema ukusnog i doista zanimljivog jela.

Ove godine na festival prvi put stiže Moja kuhaona d.o.o. iz Zagreba! Radionicu ''Štrukle i savijače'' održat će voditeljica Karmela Karlović uz asistenciju Sanje Mikše i Sandre Rončević, u 17 sati u TIC-u Pile. Poznata zagorska popevka veli “Mamica su štrukli pekli, meni nisu nikaj rekli”, no na ovoj radionici sve će se reći o pripremi štrukli i savijača: od tankog tijesta, pripreme nadjeva do rezanja i pečenja. Svi okupljeni će moći pomoći prilikom razvlačenja tijesta, slaganja nadjeva, sve do trenutka kada će vrući štrukli i savijače od jabuka izaći iz pećnice spremni za kušanje.

Ove godine na festival okuse Latinske Amerike donosi Ricardo Luque, koji će biti domaćin Venezuelanske večere u 18:30 u restoranu Kantenari, tijekom koje će nastupati grupa Cubismo. Ricardo Luque je ne samo Venezuelanac, glazbenik, fagotist, pjevač već ujedno i otac četvero djece, entuzijast, hiperaktivac, i ljubitelj kuhanja... Kuhanje je došlo na kraju kada mu je arepa donijela pobjedu u prvoj emisiji Masterchefa 2006. godine. Tada je odlučio otvoriti „areperu“ i upoznati Hrvate s arepom, tradicionalnim venezuelanskim „kruhom“. Ricardo je u Hrvatsku došao prije 28 godina nakon završetka Glazbene akademije u Moskvi. Iako je široj publici poznat po svojoj pjevačkoj karijeri, Ricardo je fagotist Zagrebačke filharmonije, a pjevanje je još jedan način kojim predstavlja bogatu kulturu i umjetnost svoje domovine. Kroz glazbu i okuse Latinske Amerike, ovoga puta Ricardo donosi djelić svog kontinenta Dubrovčanima i njihovim gostima. Pokazat će koliko bliske, a ujedno i različite te dvije kuhinje mogu biti. Ono što je sigurno: u venezuelanskoj kuhinji nema nespojivog i zabranjenog, kombinacijama je samo mašta granica.

Jedinstvena Venezuelanska večera i nastavak festivalskih radionica

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2