>
  • Vijesti
Prezentacija Dubrovnika u Moskvi
Datum od:
23.08.2018
Prezentacija Dubrovnika u Moskvi
U Rusiji Hrvatska postala hit zahvaljujući Vatrenima
Zbog izvanrednog rezultata hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, Vatreni su skrenuli globalnu pozornost na Hrvatsku, pridonijeli njezinoj mega popularnosti i motivirali cijeli svijet da sazna više o Hrvatskoj. Vrijednost takve promocije za Hrvatsku je neprocjenjiva. Turistička zajednica grada Dubrovnika je za vrijeme održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva provela intenzivnu online promociju Dubrovnika, kao jedne od najatraktivnijih destinacija Hrvatske, na inozemnom tržištu, na društvenim mrežama Facebook i Instagram kao i na You Tube kanalu.
Turistička zajednica grada Dubrovnika iskoristila je trenutak mega popularnosti Hrvatske na ruskom tržištu za prezentaciju turističke ponude Dubrovnika u Moskvi, kako bi u najboljem marketinškom trenutku upoznala rusko tržište s Dubrovnikom i Hrvatskom.
U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Moskvi, Veleposlanstva RH u Moskvi te Turističke zajednice grada Dubrovnika prezentacija Dubrovnika održana je u prostoru Veleposlanstva RH u Moskvi, u utorak, 21. kolovoza 2018.
Na početku prezentacije nazočnima se obratio Rajko Ružička, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji, koji je i simultano prevodio prezentaciju na ruski jezik.
U ime Veleposlanstva RH u Moskvi, nazočne je pozdravila zamjenica Veleposlanika, Maja Foretić Pećnik.
Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, Sandra Milovčević, upoznala je ruske turističke agente i novinare s ljepotama i turističkom ponudom Dubrovnika, kao i cjelogodišnjim događanjima, s posebnim naglaskom na Good Food Festival krajem listopada i Dubrovački zimski festival u prosincu. Radionici je prisustvovalo 40-tak ruskih turističkih agenata te predstavnika ruskih medija. U sklopu edukacijske prezentacije održana je i nagradna igra za sudionike, za koju su hotelska kuća Dubrovački Vrtovi Sunca osigurali gratis trodnevni boravak za dvije osobe. Sretna dobitnica je ruska turistička novinarka Olga Grišina. Nakon prezentacije nazočni turistički agenti i novinari uživali su u laganoj zakusci i hrvatskim vinima.
Rusija je za Hrvatsku i Dubrovnik vrlo zanimljivo i perspektivno turističko tržište.
Dubrovnik je u 2017. godini posjetilo 9336 rukih turista, koji su ostvarili 47754 noćenja.
Od početka ove godine do sredine kolovoza, Dubrovnik je posjetilo 5499 ruskih turista, koji su ostvarili 25968 noćenja.
Nakon fantastičnog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije i prezentacije Dubrovnika u Moskvi, očekujemo znatno povećanje dolaska ruskih turista u Dubrovnik i Hrvatsku.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2