>
  • Vijesti
Tradicija i suvremenost na pjatima drugog dana Good Food Festivala 2017.
Datum od:
21.10.2017
Raznovrstan program Good Food Festivala nastavio se i drugi dan koji je bio spoj tradicije i suvremenosti.
Tradicija i suvremenost na pjatima drugog dana Good Food Festivala 2017.
ivan_pazanin_2 ivan_pazanin_1 ivan_pazanin_3 tereza_poljanic_1 tereza_poljanic_2 mandarica_3 mandarica_2

Od radionica u Deši i u TIC - u Pile, pod vodstvom članice Udruge Deša, gastro stručnjakinje Jadranke Ničetić, Cordon Bleu slastičarke Lucije Tomašić te certificirane veganske kuharice i stručnjakinje za zdravu prehranu Tereze Poljanić pa do večere s chefom Ivanom Pažaninom, sva događanja i ovog dana bila su iznimno dobro posjećena. To je pokazatelj kako se baština i dalje čuva, a pritom postoji i žeđ za novim i neviđenim. Staro i novo idu jedno s drugim - tako je bilo na pjatima drugog dana Good Food Festivala!


U Deši su se pripremale hrostule koje u Dubrovniku od davnina prate sve tradicionalne feste, proslave i blagdane, a domaćice ih često pripremaju za vrijeme karnevala i Feste svetoga Vlaha. U duhu dubrovačke tradicije nastavila se i radionica pripreme zaboravljenog dubrovačkog kolača Manđarice koju su održale gastro stručnjakinja Jadranka Ničetić i Cordon Bleu slastičarka Lucija Tomašić. Taj stari kolač pobudio je veliki interes posjetitelja koji su zainteresirano pratili, postavljali pitanja i brižno zapisali ričetu otimajući ovaj kolač zaboravu.


Certificirana veganska kuharica i stručnjakinja za zdravu prehranu Tereza Poljanić ponovno je svojom zdravom hranom privukla brojne posjetitelje u TIC Pile koji su učili o fermentaciji. Tereza je objasnila zašto je za nju to ''super-hrana''! Ostaje nada da će se ova mlada i svestrana kuharica dubrovačkih korijena ponovno vratiti u Grad i oplemeniti ova kraj svojim kulinarskim znanjima!


Kruna programa drugog festivalskog dana bila je Večera sa chefom Ivanom Pažaninom koja se održala prepunom restoranu Porat. Poznati splitski chef svako je jelo okupljenima opisao i objasnio iznoseći priču i dušu svake kreacije. Njegov kulinarski stil temelji se na glavnoj namirnici, a ova večera bila je pripremljena od najboljih jadranskih namirnica. Kreativne sljedove pratila su vrhunska vina iz vinarije Korta Katarina te ugodni zvuci gitare akademskog glazbenika Pera Škobelja koji je izvodio brojne popularne skladbe od Olivera do Sinatre. Sve je to doprinijelo da ova večer bude istinska prigoda za uživanje.


Podsjetimo, i do kraja Good Food Festivala svakoga dana se održava Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda na Pilama, potom Dani slavonske kuhinje u restoranu Mimoza, Poslijepodnevni čaj u Hotelu Hilton te gastro ture ''Sights & Bites''. Ne smije se zaboraviti ni posebna festivalska ponuda slastica, vinokušnje ''In vino veritas'' i posebni meniji od 100 kuna u 28 dubrovačkih restorana. Sjajne prilike koje treba iskoristiti u sljedeća dva dana!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2