>
  • Vijesti
Prezentacija Dubrovnika u Libanonu u organizaciji Turkish Airlinesa
Datum od:
13.10.2017
U Beirutu održana poslovna radionica i prezentacija Dubrovnika, Zagreba i Hrvatske
Prezentacija Dubrovnika u Libanonu u organizaciji Turkish Airlinesa
image4 image2 image3 image1_2 image6 image5 image7 image8 image9 image10
Zrakoplovna kompanija Turkish Airlines organizirala je uspješnu poslovnu radionicu i prezentaciju Hrvatske i Slovenije, za svoje partnere, turističke agencije, koja se održala 12.listopada u Beirutu, Libanon, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, turističkim zajednicama grada Dubrovnika i Zagreba, te nekoliko hrvatskih i slovenskih turističkih agencija. Riječ je o edukacijskim prezentacijama putem kojih su sudionici detaljno bili upoznati s hrvatskom i slovenskom turističkom ponudom, te poslovnoj radionici nakon prezentacija.

Nakon uvodnog govora predstavnika Turkish Airlinesa o letovima koji povezuju Hrvatsku i Sloveniju s Bliskim Istokom, direktorica Sektora za sajmove i posebne prezentacije Hrvatske turističke zajednice, Renata Deželjin, održala je prezentaciju o bogatoj kulturnoj baštini, prirodnim ljepotama i turističkoj ponudi Hrvatske. Zagreb, kao poželjnu turističku destinaciju posebno tijekom zime, s bogatim i raznolikim programom Adventa, predstavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, Sandra Milovčević, upoznala je nazočne s ljepotama i turističkom ponudom Dubrovnika te održala prezentaciju s naglaskom na Dubrovnik Winter Festival i odličnu povezanost Dubrovnika i Beiruta tijekom zime letovima Turkish Airlinesa preko Istanbula, četiri puta tjedno, a u ljetnim mjesecima svakodnevno. Na kraju prezentacije Dubrovnika, iznenađenje i oduševljenje je izazvao video najpoznatije libanonske pjevačice Najwe Karem, koji je sniman u Dubrovniku.

Radionici je prisustvovalo 50-tak libanonskih turističkih agenata,a od hrvatskih predstavnika bile su prisutne turističke agencije Penta i Abacus iz Zagreba te iz Dubrovnika turističke agencije Amathus, Gulliver Travel i Supertours. U sklopu edukacijske prezentacije održana je i nagradna igra za sudionike, za koju su turističke zajednice grada Dubrovnika i Zagreba osigurale noćenja u destinacijama (u Dubrovniku Hoteli Valamar), dok je Turkish Airlines za nagradnu igru osigurao aviokarte za dobitnike nagradne igre te sponzorirao avio karte svim hrvatskim sudionicima prezentacije i radionice. Dobitnici nagrada su predstavnici libanonskih agencija Aeolos travel i CTS travel.


Bliski Istok je za Hrvatsku i Dubrovnik relativno novo tržište, ali vrlo zanimljivo i perspektivno, posebno u zimskom periodu zahvaljujući zrakoplovnoj kompaniji Turkish Airlines. Dubrovnik i Istanbul povezani su direktnim letovima četiri puta tjedno tijekom zimskih mjeseci, s odličnom zračnom vezom i za Beirut koja se nadovezuje na iste letove (s vremenskim razmakom od samo 2 sata između letova). Predstavljanje Dubrovnika u Libanonu zasigurno ce pridonjeti povećanju turističkih posjeta s tog, za nas novog, turističkog tržišta.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2