>
  • Vijesti
Na konferenciji za medije predstavljen Good Food Festival Dubrovnik 2017.
Datum od:
05.10.2017
Četvrti po redu Good Food Festival održat će se od 19. do 22. listopada 2017.
Na konferenciji za medije predstavljen Good Food Festival Dubrovnik 2017.
20171005_101951 20171005_102009 20171005_102624 20171005_110406 20171005_110626 20171005_110840 image_1

U četvrtak, 5.listopada, u uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika održana je konferencija za medije na kojoj je bio predstavljen Good Food Festival 2017. koji će se održati u Dubrovniku od 19.-22. listopada.

Na konferenciji za medije govorili su direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić, pročelnik Upravnog odjela Grada Dubrovnika za poduzetništvo, turizam i more Marko Miljanić, predsjednica Humanitarne udruge Deša Jany Hansal, ravnatelj Turističko ugostiteljske škole Antun Perušina, direktor Dubrovačke Pivovare Dario Ševelj i voditeljica Odjela za događanja hotela Rixos Libertas Sanda Pavlinić. Nakon konferencije upriličen je prigodni tratamenat kao primamljivi uvod u Good Food Festival 2017.


Turistička zajednica Grada Dubrovnika osmislila je gastronomsku poslasticu za sve ljubitelje dobre hrane koja će se odvijati od 19. do 22. listopada i obuhvaćati brojne događaje. Bogat četverodnevni program četvrtog izdanja Good Food Festivala imat će bogatu ponudu ukusne hrane i najboljih vina.

Iz programa izdvajamo sedam radionica koje će se održavati u uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika na Brsaljama, četiri radionice pripreme tradicionalnih slastica Humanitarne udruge Deša te dvije radionice branja maginja, kuhanja džema i branja jestivog bilja Udruge Škola iz Majkova, večere s poznatim chefovima Priskom Thuring uz pratnju glazbene dive Zorice Kondža i Ivanom Pažaninom, Dubrovačku trpezu i svečanu završnicu festivala na humanitarnoj gala večeri u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik, uz nastup poznatog pjevača Giuliana. Cijeli prihod humanitarne gala večere u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik koji se uplaćuje Udruzi Dva skalina.


Osim bogatog programa festival uključuje razna događanja koja se održavaju sva četiri dana festivala: vinokušnje, sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, gastro ture, posebnu festivalsku ponudu slastica, posebne menije od 100 kuna u 28 dubrovačkih restorana i Dane slavonske kuhinje u restoranu Mimoza.

Na festivalu sudjeluje više od 50 ugostiteljskih objekata: 30 restorana s posebnim festivalskim menijima, četiri wine bara koji organiziraju vinokušnje, četiri hotela, nekoliko slastičarni i prva dubrovačka pivovara, kao sasvim nova ponuda za ljubitelje piva te brojni drugi ugostiteljski objekti koji sudjeluju na tradicionalnoj Dubrovačkoj trpezi.

Na festivalu sudjeluju poznati chefovi Priska Thuring, Ivan Pažanin i Ozgur Donnertas, voditelji raznih prezentacija i radionica: Marina Žibert Ercegović, Tereza Poljanić, Maja Brekalo, Jadranka Ničetić, Lucija Tomašić, Antonia Medo, Udruga Deša i Udruga Škola iz Majkova, dolaze nam gosti sa otoka Krka iz Vinotela, prvog vinskog hotela u Hrvatskoj i gosti iz Vukovarsko srijemske županije koji nam donose svoja tradicionalna jela i vina.


Good Food Festival osim gastronomskog i enološkog karaktera ima i edukativni i humanitarni karakter.

Ove godine je organizirano posebno stručno vođenje za učenike Privatne gimnazije Dubrovnik na temu „Marin Držić i dubrovačka renesansna kuhinja“ koje je TZ grada Dubrovnika organizirala u suradnji s Domom Marina Držića. Također će se za učenike Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik održati posebna radionica pod nazivom „Pasta i razgovori o hrani“ koju će voditi Marina Žibert Ercegović.

Organizatori Dubrovačke trpeze, čiji prihod ide u humanitarne svrhe, uz TZ grada Dubrovnika su: Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko- neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik,  Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja i Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik

Turistička zajednica grada Dubrovnika zahvaljuje svim restoranima, wine barovima, hotelima i ostalim objektima koji su podržali festival i svojim sudjelovanjem ga obogatili. Posebno zahvaljujemo restoranima Mimoza, Kantenari, Porat i hotelu Rixos Libertas, koji su omogućili da se u njihovim objektima održavaju pojedina festivalska događanja i čiji djelatnici sudjeluju svojim znanjem i vještinama. Također zahvaljujemo partneru Electrolux na ustupljenoj mobilnoj kuhinji, kao i Udruzi Deša, Domu Marina Držića i Turističkoj i ugostiteljskoj školi koji su godinama na različite načine dio festivalskog programa.

Četvrto izdanje Good Food Festivala zasigurno će oduševiti svakog posjetitelja, baš kao što je to bio slučaj i s prošla tri.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2