>
  • Vijesti
Svjetski dan turizma u Dubrovniku
Datum od:
26.09.2017
Proslavimo turizam uz Simfonijski orkestar na Stradunu
Svjetski dan turizma u Dubrovniku

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, u srijedu, 27.rujna, s početkom u 19 sati, ispred crkve sv.Vlaha, prigodnim koncertom popularnih skladbi organizira proslavu manifestacije Svjetski dan turizma.

Dubrovački simfonijski orkestar, pod ravnanjem Slobodana Begića, na koncertu ispred crkve sv. Vlaha izvest će teme iz poznatih filmova i TV serija kao što su Kum, Titanik, James Bond, Miris žene, Igra prijestolja, zanimljive kompozicije posvećene glazbi vječnih Beatlesa i Santane, Libertango Astora Piazzolle, a trubljač Džemal Cakić nastupit će kao solist u poznatim skladbama Sway, Volare i New York, New York.

Svake godine se 27. rujna pod okriljem UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) diljem svijeta obilježava Svjetski dan turizma (World Tourism Day). Datum obilježavanja odabran je prema danu kada je usvojen Statut UNWTO-a 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma u svijetu. Po izboru UNWTO-a, svake se godine za Svjetski dan turizma odabire druga tema kojom se promovira bolje razumijevanje turističkih kretanja i važnost održivog razvoja turizma. U skladu s 2017. godinom, kao Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj, ovogodišnja tema je ''Sustainable Tourism, a Tool for Development'' („Održivi turizam, instrument razvoja“), a moto je #TravelEnjoyRespect . Službena proslava održat će se u Dohi, (Qatar).

Povodom Svjetskog dana turizma, glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Taleb Rifai, poslao je poruku: „Uvijek kad putujete, zapamtite: poštujte prirodu, poštujte kulturu, poštujte svoje domaćine! Vi možete biti promjena koju želite vidjeti u svijetu! Vi možete biti Veleposlanik za bolju budućnost!“

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2