>
  • Vijesti
Dubrovnik opet među najboljima
Datum od:
12.08.2017
DUBROVNIK NAJBOLJA KONGRESNA DESTINACIJA SREDNJE I JUGOISTOČNE EUROPE U KONGRESNOJ INDUSTRIJI
Dubrovnik opet među najboljima

U izboru regionalnog izdanja „KONGRES Magazin“ između sedamdeset i jednog grada u različitim kategorijama srednje i jugoistočne Europe, Dubrovnik je na prvom mjestu, kao najbolja destinacija u kategoriji destinacije koja može ugostiti oko tisuću kongresnih sudionika.

Meetings Star regionalna je nagrada za iznimna ostvarenja u kongresnom turizmu srednje i jugoistočne Europe, koju dodjeljuje međunarodni specijalizirani časopis Kongres, i to u području marketinške komunikacije destinacija, kongresa, evenata i dobavljača kongresnih usluga. Nagrada prepoznaje pojedince i poslovne subjekte koji se ističu svojom kreativnošću i znanjem, ali i mjerljivim postignućima u domeni kongresne industrije.

Uredništvo magazina Kongres i ove je godine pripremilo pregled najboljih kongresnih destinacija u regiji, koje su bile procijenjene u kontekstu projekta KONGRES MEETOLOGUE. Destinacije su ocjenjivane po  kriterijima - prirodni i kulturni čimbenici; sigurnost, opća i prometna infrastruktura; turistička infrastruktura i kongresna infrastruktura, ICCA index, kvaliteta života i dr. Prema rezultatima tajnog glasovanja, Dubrovnik je dobio ukupnu ocjenu 4,27 (od 5), te se  nalazi na vrhu tablice ispred Villacha i Klagenfurta u Austriji.


Članak možete pronaći na slijedećem linku: http://kongres-magazine.eu/2017/08/mtlg-2017-results-m-meeting-destinations/


Dubrovnik je još jednom dokazao da je uspješna svjetska turistička destinacija rangiranjem pri samom vrhu najboljih u kongresnoj industriji u Europi, te kao najbolja u regiji.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2