>
  • Vijesti
Svečano otvoren britanski tjedan u Dubrovniku
Datum od:
27.06.2016
Jutros je s početkom u 10:00 sati u atriju restorana Klarisa svečano otvoren Britanski tjedan u Dubrovniku u organizaciji Grada Dubrovnika, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika.
Svečano otvoren britanski tjedan u Dubrovniku
Ovim bogatim kulturno- povijesnim programom koji će se održati od 27.lipnja do 03. srpnja Grad Dubrovnik se želi prigodno zahvaliti svim Britancima koji su posjetili, kao i onima koji tek namjeravaju posjetiti Dubrovnik.
Uzvanicima, glumcima festivala Midsummer scene i novinarima prigodno se obratio gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić koji je kazao: "S Britanijom nas vežu tisućljetne veze, Dubrovnik ima toliko toga britanskog, a veze se održavaju i učvršćuju svakodnevno kroz turizam. Veselimo se bogatom programu koji smo pripremili – od jedinstvene pozornice na Lovrijencu koja je Shakespearov dom u Dubrovniku već par godina, a gdje možete uživati u izvedbi Hamleta na engleskom, središnjem događanju Britanskog tjedna – Izložbe o Rikardu Lavljeg Srca na predivnom Lokrumu, ili završnom koncertu ispred sv. Vlaha uz The Beatles Tribute Band"
Svečanom otvorenju je nazočio i g. Peter Clements, zamjenik britanskog veleposlanika u RH koji je u kratkom obraćanju rekao:"Dubrovnik je magnet za Britance. I sam sam prije par godina bio u Dubrovniku kao turist i oduševio se gradom, te mu se uvijek rado vraćam. Ponosan sam na sve ono što veže Dubrovnik i Veliku Britaniju – kultura, povijest, turizam, a posebno me veseli uzajmno poštovanje koje njegujemo. Nadam se kako će ovo lijepo prijateljstvo između Dubrovnika i Britanaca trajati zauvijek".
"U ovom tjednu nas čeka pregršt događanja – od izložbe koja je tu u atriju Klarise – Poznati Britanci u Dubrovniku, do centralnog događanja tjedna – izložbe Lokrumske legende – Rikarda Lavljeg Srca + Benediktinci" na Lokrumu kojoj se svi veselimo. Britanci su naši najzastupljeniji gosti i ovo je jedan mali znak pažnje za njih" – kazala je gđa Romana Vlašić direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika.
Na samom kraju Mark Thomas, počasni konzul Velike Britanije i naš dragi sugrađanin – Englez u Dubrovniku, svih je pozvao na tadicionalni britanski doručak – jaja, kobasice, pečenu slaninu i povrće, uz nezaobilaznu šalicu čaja.
Nakon obilnog doručka, uzvanici su popili čaj na Pilama u pravom britanskom autobusu, popularnom double decker-u iz 1966. godine. Ispred ovog pedeset godina starog, autentičnog londonskog crvenog autobusa svakodnevno će se besplatno služiti engleski čaj i kolačići od 17:00 do 21:00 sat.
Britanski tjedan završava u nedjelju, 03. srpnja u znaku najvećeg britanskog benda svih vremenena uz The Beatles Revival Band ispred Crkve sv. Vlaha s početkom u 22:00 sata.
Ako ste u Dubrovniku, ponašajte se kao Britanci – barem na tjedan dana! Svi ste pozvani!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2