>
  • >
  • Newsletter Dubrovački zimski festival
DANI BAKALARA 19.-24. prosinca
DANI BAKALARA 19.-24. prosinca

Kao uvod u proslavu Božića i Nove godine, tradicionalno i ove godine od 19.– 24. prosinca, u  dubrovačkim restoranima, održavaju se Dani bakalara. Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije travarice , kušajte dubrovačke delicije od bakalara!

Turistička zajednica grada Dubrovnika , u okviru Dubrovačkog zimskog festivala, u suradnji s dubrovačkim restoranima organizira Dane bakalara. Bakalar je neodvojivi dio dubrovačkih blagdanskih trpeza, a naši kreativni chefovi , osim tradicionalnih nude i neke posve izuzetne specijalitete  koje vrijedi probati.

Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama. Svaka domaćica ima svoje male tajne i način pripremanja ovog tradicionalnog jela. Posebno je svečano na Badnju večer kad se u ulicama ukrašenim lovorovim vijencima, ljutim narančama i svjetlima širi intenzivan miris bakalara i prikala, uz pjesmu kolendara.

Kušajte bakalar „na dubrovački“ u restoranima Amfora, Dalmatino, Klarisa, Marianno, Mezzanave, Orka, Orsan, Pantarul, Rozario i Takenoko.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2