>
PROGRAM DUBROVAČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA
PROGRAM DUBROVAČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA

Dubrovački simfonijski orkestar tradicionalno u prosincu svoje građane i goste dariva prigodnim koncertima. Ulazi na ove koncerte su besplatni, a redovno okupljaju brojne posjetitelje. Prvi takav koncert održat će se u utorak, 5. prosinca, u povodu blagdana Sv. Nikole i Dana dubrovačkih branitelja, a održat će se u Katedrali, s početkom u 20 sati. Nastupaju Dubrovački simfonijski orkestar i Dubrovački komorni zbor, koncertom ravna Franko Krasovac, a kao mezzosopran nastupa Renata Pokupić.

U četvrtak, 14. prosinca u suradnji s Rotary klubom Dubrovnik, održat će se tradicionalni koncert „U susret Božiću“. Riječ je o koncertu humanitarnog karaktera, a brojni izvođači poput sopranistice Sare Žuvele, Klape Kaše i Subrenum te Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pod ravnanjem dirigenta Marc Tardue izvode se neke od najljepših adventskih i božićnih pjesama. Koncert će se održati u Katedrali s početkom u 19.30 sati.

Božićni koncert koji se neprekidno još održava još od 1991. godine na isti datum 22. prosinca u 20 sati, u hotelu Valamar Lacroma,a nastupaju Dubrovački simfonijski orkestar, solisti te Klapa Kaše, Subrenum i Ragusa. Dirigenti na ovom koncertu su Đelo Jusić i Marc Tardue, a na programu su tradicionalne božićne pjesme i napjevi.

27. prosinca u Franjevačkoj crkvi u 20 sati,održat će se Božićni koncert uz vodstvo dirigenta Viktora Lenerta te dubrovačke soliste, klape i zborove.

Ni ulazak u Novu godinu ne prolazi bez glazbe – točno u 12 sati, u ponedjeljak 1. siječnja na Stradunu će nastupiti Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem  dirigenta Ivana Josipa Skendera, a uz sopranisticu Nikolinu Pinko.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2