>
Prezentacija gastro ponude Karlovačke županije i Guinessove štrudle
Prezentacija gastro ponude Karlovačke županije i Guinessove štrudle

U stvaranju  posebne i prepoznatljive ponude Karlovačke županije koristi se, što je moguće više, namirnica nabavljenih od lokalnih proizvođača hrane, posebice onih  karakterističnih za ovaj kraj, kao što su samonikle gljive i drugi šumski plodovi, divljač, ribe iz tamošnjih rijeka, brašno s kamenih mlinova na rijeci Slunjčici. Kontinentalne delicije poput pršuta od jelena, kobasice od  vepra, dimljene pastrve, smuđa u korici od sjemenki, torte od kestena, knedla od šljiva, štrudle, juhe od vrganja, sarme s Ogulinskim kupusom koji nosi EU oznaku zašitite izvornosti...samo su neka od tradicionalnih jela ovog dijela Hrvatske.

U malom mjestu Jaškovu, u neposrednoj blizini rijeke Dobre i grada Ozlja, u rujnu prošle godine, po starom receptu ozaljskoga kraja, ispečena je najduža štrudla odnosno savijača na svijetu, duga čak 1479 metara, koja je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda. Na prezentaciji tradicijske kuhinje Karlovačke županije posjetitelji će imati prigode upoznati jednu od kreatorica najduže štrudle, gospođu Maricu, eventualno sudjelovati u miješenju, ali svakako kušati ovaj slatki specijalitet.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2