>
  • >
  • Putničke agencije
Dubrovnik Story

DUBROVNIK STORY - Gastro vodič u Dubrovniku i okolici

Dubrovnik Story
1396598763fotol167 1396598793fotol174 1396598830fotol243 1396598883fotol235 1396598913fotol260

Dubrovnik Story je agencija specijalizirana za gastro priču Dubrovnika i okolice. Vodimo vas na mjesta koja sami ne bi otkrili, kuhamo jela koja su zaboravljena, kušamo hranu pričajući o povijesti, pijemo vina koja se čuvaju za odabrane goste, upoznajemo vas s lokalnim ljudima i sve to da bi vam ponudili autentični odmor i jedinstveni doživljaj. Razmazite sva svoja osjetila i uživajte s nama.

OPISI IZLETA:
1. DUBROVNIK NA PJATU
Jedinstveni razgled koji vas vodi kroz ulice Starog Grada otkrivajući bogatu gastronomiju Dubrovnika kroz povijest. Na našoj gurmanskoj šetnji posjetit ćemo male ugodne restorane, kušati tradicionalni dubrovački zalogaj i sve zaliti čašom lokalnog vina a za kraj smo ostavili slatku poslasticu u jednoj od dubrovačkih slastičarni. Idealna prilika da okusite Grad na poseban način i čujete zanimljive anegdote o životu unutar zidina. Uživajte u najboljoj domaćoj hrani, naučite crtice iz povijesti , te upoznajte Dubrovnik kroz hranu i piće. Bilo da ste u gradu prvi put ili ga želite upoznati drugim očima biti ćete dragi gosti na jednoj od naših tura. Ne morate brinuti , biti će dovoljno ića i pića stoga ako vaša ljubav dolazi kroz želudac nemojte propustiti Dubrovnik na pjatu!

2. VINSKA GASTRO PRIČA
Vinska gastro priča predstavlja glasovitu vinsku regiju na poluotoku Pelješcu, gdje je dom vinske sorte Plavac Mali. Imati ćete priliku kušati najbolja crna vina u Hrvatskoj i susresti lokalne proizvođače vina u svojim vinogradima i vinskim podrumima . Posebna atrakcija je posjet vinogradima Dingača koji se nalaze na strmim padinama s vanjske strane poluotoka a kao regija je zaštićena još davne 1971 . Prilika za kratku foto pauzu i uživanje u jedinstvenom pogledu na krajolik. Rustikalna " konoba " je idealno mjesto gdje naš izlet završava uživajući u domaćoj hrani i izvrsnom vinu.

3. TRADICIONALNA ŠKOLA KUHANJA
Tradicionalna škola kuhanja uvodi vas u bogatstvo lokalnih okusa i tradicije seoskog načina života u okolici Dubrovnika.Naučite kako pripremiti domaću hranu na isti način kao što su kuhali i naši stari prije mnogo stoljeća. Srdačni domaćini dočekat će vas sa domaćim aperitivom i zalogajem dobrodošlice jer nije dobro ništa započinjati gladan pa tako ni kuhanje. Nakon toga slijedi lekcija u vrtu gdje se beru potrebne namirnice pa tako ovisno o sezoni imati ćete priliku pripremati zelenu menestru, peku, bobicu, ražnjiće na lovorovim grančicama itd. Sve se događa na kominu uz otvoreni plamen i vještu pomoć domaćina ali nemojte oklijevati zaprljati ruke u brašno, licnuti maslinovo ulje jer ćete se jedino tako uklopiti u jedinstveni seoski ambijent dubrovačkog kraja.


 

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2