>
GAME OF THRONES, ROBIN HOOD, STAR WARS....DUBROVNIK I FILMSKA SNIMANJA
Bogato povijesno nasljeđe, raznovrsni kulturni sadržaji, ponuda filmskog turizma temeljena na činjenici da je Dubrovnik posljednjih godina omiljena i u svijetu priznata lokacija snimanja atraktivnih serijala i filmova, kozmopolitski duh – sve to turisti prepoznaju kao privlačne motive otkrivanja jednog od najljepših gradova Mediterana.
GAME OF THRONES, ROBIN HOOD, STAR WARS....DUBROVNIK I FILMSKA SNIMANJA

Najpoznatija HBO produkcija i najgledanija serija ikad, snimala se u Dubrovniku od 2011. do 2018. godine, od 2. do posljednje, 8. sezone, a prema obrazloženju razloga dolaska u Dubrovniku od strane glavnih producenata Davida Beniofa i D.B.Weissa opis Kraljevog grudobrana u knjigama George Martina podudara se s izgledom i pozicijom Dubrovnika. U kratkim filmovima koji su se objavljivali uoči novih sezona emitiranja , produkcijski tim i glumci iz serijala , neskriveno iskazuju oduševljenje Dubrovnikom, gostoprimstvom stanovnika i Hrvatskom. Prema  poznatim svjetskim medijima, Dubrovnik je najvažnija lokacija za Igru prijestolja s obzirom da „igra“ ulogu prijestolnice Sedam kraljevstava.

Dubrovnik je u svijetu sve prepoznatljiviji kao Kraljev grudobran (King's Landing), organiziraju se specijalizirane ture obilaska „Putevima Igre prijestolja“, novinari iz svijeta istražuju povijesne lokacije i sve više svjetskih medija prepoznaje Dubrovnik kao idealnu filmsku destinaciju.

Atraktivnost Dubrovnika kao lokacije za filmska snimanja potvrđuje i sve veći interes svjetskih filmskih produkcija za snimanje u Dubrovniku. Uz mega popularnu Igru prijestolja, snimanje indijske filmske industrije, popularnog Bollywooda u Dubrovniku u čijem filmu Fan je glumio jedan od najpopularnijih glumaca u Indiji, Shah Rukh Khan, izazvalo je zanimanje indijske filmske publike, nakon čega su slijedila snimanja svjetski popularnih filmskih hitova Star Wars i Robin Hood. Takve i slične planetarno popularne produkcije postavljaju Dubrovnik na kartu jedinstvenih i najpoželjnijih destinacija za filmska snimanja.

Behind the scenes
GOT Map




Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2