>
Metković
Grad u dolini Neretve
Metković
metkovic_1 metkovic_2 metkovic_3 metkovic_4
Grad Metković

Tamo gdje se susreću brežuljci i brda s plodnom dolinom, zelena rijeka i mistične močvare sa čistim morem, dočekat će vas Metković. Ovdje ćete osjetiti zov divljine, uživati u sočnom voću, osobito mandarinama, upoznati srdačne domaćine... i odlično se zabaviti!

Smješten u dolini rijeke Neretve, otvoren prema moru, Metković pruža odlične mogućnosti za uživanje. Tradicionalno okrenut poljoprivredi zbog plodne delte poznatoj po plantažama mandarina i drugog voća i povrća, prirodni je fenomen pa tu možete uživati u vožnji lađama (foto safari Neretvom) i poznatim domaćim specijalitetima (jegulji i žabama).


Kultura i tradicija

Zanimljive manifestacije još su jedno od gradskih obilježja. Tijekom svibnja je tradicionalna smotra folklora „Na Neretvu misečina pala", a srpanj je rezerviran za tradicionalni ribolov cipola i Cipolijadu, natjecanje u skokovima u čistu Neretvu te Rimsku noć u Naroni, koja će vas vratiti u vrijeme starih Rimljana, borbi gladijatora i tržnica robova.

U sklopu Dana Neretvanske kneževine u kolovozu, upoznati ćete tradicijske zanate i seoske igre, gledati uzbudljiva natjecanja i kostimirane igrokaze. Tradicionalni Maraton lađa na Neretvi, u kojem se natječe tridesetak ekipa iz doline Neretve, kao i gostiju iz inozemstva, održava se druge subote u kolovozu.


Arheološki muzej Narona


Ostaci grada Narone, današnje mjesto Vid, nalaze se 4 km. sjeverozapadno od Metkovića, gdje je danas izgrađen Arheološki muzej Narona, kao prvi "in situ" muzej u Hrvatskoj. Izgrađen na lokalitetu antičkog hrama posvećenog prvom rimskom caru Augustu prikazuje jedinstvenu kolekciju antičkih statua nastalih u 1. st.pr. Kr.-1. st..Arheološki muzej Narona predstavlja jedinstvenu i nezaobilaznu destinaciju za sve ljubitelje kulture, umjetnosti, povijesti i arheologije.


Prirodoslovni muzej


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2