>
"Renesansni vrt" u ljetnikovcu Bunić Kaboga
Datum od:
29.06.2018
21.00 h, Ljetnikovac Bunić Kaboga
Projekt Renesansni vrt, koji osmišljava i izvodi udruga Sve ostalo je glazba ove će se godine u ljetnikovcu Bunić Kaboga realizirati u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a uz potporu zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika. Temeljen na suvremenoj interpretaciji kulturne baštine, izvodit će se kao multimedijalni koncert uz vodstvo na hrvatskom i engleskom jeziku, 29. lipnja i 2. srpnja, s početkom  u 21 sat.
Ovim autorskim projektom udruga Sve ostalo je glazba nastoji omogućiti publici nesvakidašnji doživljaj umjetnosti u autentičnom ambijentu dubrovačkih ljetnikovaca, a „lajtmotiv" programa su glazbenice koje se pojavljuju kao vile, mitska bića iz legendi o Rijeci dubrovačkoj, na čijim se obalama i nalazi najveći broj ljetnikovaca. One najavljuju revitalizaciju kulturnog  života u renesansnim vrtovima, čime je svaka izvedba u okviru ovog projekta umjetnička intervencija oživljavanja prostora u kojima se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, čime ljetnikovci i danas postaju zajedničko okupljalište lokalnog stanovništva i stranih gostiju.

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge SOG, uz koju će u komornom ansamblu nastupiti sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Za vodstvo po ljetnikovcu pobrinut će se Marojica Bijelić, dugogodišnji suradnik udruge SOG. Autorica dokumentarno-vizualnih materijala je Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski, a kostime vila je posebno za projekt dizajnirala Duška Nešić Dražić.

U suradnji s javnim gradskim prijevoznikom Libertas Dubrovnik, organiziran je i poseban prijevoz za publiku do ljetnikovca Bunić Kaboga autobusom koji polazi s Pila u 20:30, a zaustavlja se i na autobusnoj stanici u Vukovarskoj ulici. Povratak je odmah po završetku programa.

Ulaznice po cijeni od 150 kuna dostupne su online na platformi ulaznice.hr te na blagajni Igara u Festivalskoj palači. Stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30%.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2