>
Jesenji glazbeni moskar
Datum od:
29.09.2017
Datum do:
13.10.2017
29. rujan - 13. listopad 2017.
Jesenji glazbeni moskar
Jesenji glazbeni moskar je glazbena manifestacija koja se održava početkom jeseni u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Odlikuje se ranolikošću programa, a ove godine traje od 29. rujna do 13. listopada te uključuje sedam koncerata.
Manifestacija započinje 29. rujna gypsy jazz koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gypsy jazz banda Gadjo Manouche. Riječ je o bandu koji izvodi ponajviše djela legendarnog Djanga Reindharta, začetnika Gypsy jazz stila te Stephana Grapellija. Aranžmane poznatih djela poput „I can't give you anything but love", „Blue drag", „Sweet Georgia Brown", „La Foule", „The Continental", „Vendredi 13" i druga, za orkestar je priređuje trubač Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Damir Butigan. Koncertom će ravnati maestro Krešimir Batinić.
U ponedjeljak 2. listopada koncert se održava u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Hrvatskoj. Bit će to kombinacija moderne i tradicionalne glazbe na jedinstvenom instrumentu koji se ovdje nema priliku čuti. Riječ je o tradicionalnoj japanskoj flauti napravljenoj od bambusa – shakuhachi, a izvođač je Yosuke Irie. Ulaz na ovaj koncert je besplatan.
U utorak 3. listopada orkestrom ravna mestro Tomislav Fačini, a kao solistica nastupa švicarska pijanistica Beatrice Berrut. Na programu su Saint-Saënsov djelo Danse Macabre, op. 40 i Beethovenova Simfonija br. 7 u A duru, dok će publika solisticu imati priliku čuti u Listzovom Koncertu za klavir i orkestar br. 1 u Es duru.
Armenska pijanistica koja već dugi niz godina živi i radi u Dubrovniku, Naira Asatrian, održat će humanitarni recital u četvrtak 5. listopada, a prihod od ulaznica namijenjen je Odjelu za intenzivnu njegu Opće bolnice Dubrovnik. Izvest će djela L. van Beethovena i W.A. Mozarta.
U petak 6. listopada s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, nastupaju pijanistice Ivana Jelača i Stefani Grbić te trubljač Ivan Medi. Izvest će se Serenada za puhače u Es duru W.A. Mozarta te njegov Klavirski koncert br. 24 u C molu, a na programu je i Šostakovičev Koncert za klavir, trubu i gudače u c molu.
Potom slijedi još jedan neuobičajeni program – program filmske glazbe, odnosno temi poznatih filmova, TV serija i evergreena. Neki od njih su filmovi Kum, Titanik, James Bond, Miris žene, zatim popularna TV serija Igra prijestolja, zanimljive kompozicije posvećene glazbi vječnih Beatlesa i Carlosa Santane, Libertango Astora Piazzolle. Trubljač Džemal Cakić nastupit će kao solist u poznatim skladbama Sway, Volare i New York, New York. Ovaj koncert se održava 10. listopada.
Posljednji koncert Jesenjeg glazbenog moskara je u petak 13. listopada kada nastupa Gudački komorni sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod vodstvom koncertne majstorice Đane Kahriman. Izvest će Simfoniju br. 3 u D duru dubrovačkog skladatelja Luke Sorkočevića, Mozartov Divertimento u D duru te Brittenovu Jednostavnu simfoniju, op. 4.
Svi koncerti se održavaju u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.
Jesenjim glazbenim moskarom dubrovačka jesen obogaćena je kulturnim događanjima, a raznolikim programom Dubrovački simfonijski orkestar zasigurno će omogućiti to da svatko pronađe nešto za sebe.
Manifestaciju pomažu Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grand hotel Park.

PROGRAM

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2