>
Festival "Sentimento" 2017.
Datum od:
01.06.2017
Datum do:
21.06.2017
Festival Sentimento izgradio se kao jedinstveni kulturno-umjetnički festival u svijetu koji u bogati kulturni sadržaj uključuje najranjivije skupine društva, čime je zauzeo značajno mjesto na kulturnoj sceni i omogućio razvoj jednog sasvim novog pristupa u umjetničkom izričaju, u kojem se prilikom nastajanja novog glazbenog djela povezuju osobe s posebnim potrebama i svjetski priznati glazbenici.
Festival
Dosadašnji program festivala Sentimento izazvao je veliku pozornost nacionalnih i inozemnih medija, te je između ostalih ostvarena i uspješna suradnja s kulturnim programom Hrvatske radiotelevizije koja već tri godine emitira središnji koncert festivala Sentimento u pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Ovogodišnji festival Sentimento u sklopu kojeg će se održati glazbene radionice za osobe s posebnim potrebama te niz kulturno-umjetničkih događanja započinje 01. lipnja i traje do 21. lipnja 2017. Ove godine poseban gost festivala Sentimento je najstarije kazalište slijepih i slabovidnih u svijetu „Novi život" iz Zagreba koji će u Kazalištu Marina Držića 5.lipnja.2017. izvesti jednu od svojih najuspješnijih predstava „Jučer sam se sjetio plave".
Predsjednik Hrvatskog saveza slijepih, g. Vojin Perić osim kao glumac u predstavi sudjelovati će i kao narator na „Koncertu u mraku, svjetlo Duha Svetoga" 04. lipnja u Katedrali, na kojem će uz glasovita glazbena imena nastupiti i zbor osoba s intelektualnim poteškoćama. Ove godine na poseban način povezujemo različite kategorije ranjivih skupina društva te uz slijepe i slabovidne osobe i osobe s intelektualnim poteškoćama održavamo i glazbene radionice u Domu za starije i nemoćne osobe „Domus Christi" i Dječjem domu „Maslina" za napuštenu djecu. Uz poticanje međugeneracijske solidarnosti održati ćemo i jedan zajednički koncert u prostoru Domus Christi gdje ćemo u glazbenom kreativnom izričaju udružiti mlade i malo starije snage. Središnji koncert festivala Sentimento održati će se povodom svjetskog dana glazbe 20. lipnja 2017. godine u Kneževom dvoru, kada će tri velika hrvatska tenora Max Hozić, Saša Jakelić i domaćin festivala Stijepo Gleđ Markos, izvesti najpoznatije tenorske arije svih vremena, u pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra i pod dirigentskom palicom Marije Ramljak, glazbene urednice Hrvatske radiotelevizije. Posebni gost večeri je Frano Živković, glazbeno čudo od djeteta i gitaristički virtuoz čiji talent je uočio i najbolji svjetski akustični gitarist Tommy Emmanuel koji ga često poziva kao gosta na svojim svjetskim turnejama. Na koncertu će kao gosti nastupiti i osobe s posebnim potrebama koje su
tijekom održavanja glazbenih radionica na festivalu Sentimento pokazale najveći glazbeni talent. Sva događanja festivala Sentimento su humanitarnog karaktera i prihodi su namijenjeni za projekt „Unison World", profesionalnu uslugu glazbene rehabilitacije najranjivijih skupina društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Projekt Unison World nastao je kao logičan slijed festivala Sentimento koji je pokazao da postoji velika potreba za uslugom glazbene rehabilitacije kao i veliki interes za uspostavljanjem cjelogodišnjeg programa. Prikupljeni novac omogućiti će glazbenu rehabilitaciju bolesnima, umirućima i napuštenima s područja Dubrovačko-neretvanske županije. U okviru usluge projekta Unison World, koja se vrši u domovima za starije i nemoćne osobe, napuštenu i zanemarenu djecu, u institucijama za osobe s intelektualnim teškoćama, osobe s cerebralnom paralizom, te u Općoj bolnici Dubrovnik na palijativnom odjelu, kao i na ostalim odjelima po potrebi, glazba se koristi kao rehabilitacijsko sredstvo kod socijalnih, emotivnih, kognitivnih i tjelesnih poteškoća s kojima se susreću ranjive skupine društva.

PROGRAM

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2