>
Orlando Furioso – ciklus barokne glazbe
Datum od:
06.06.2017
Datum do:
16.06.2017
Orlando Furioso novo je događanje u gradu, a održavat će se od 6. do 16. lipnja 2017. godine na dvije lokacije – u Kneževom dvoru i u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.
Orlando Furioso – ciklus barokne glazbe
Riječ je o ciklusu barokne glazbe u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Kroz četiri koncerta orkestar će svojim programom obogatiti kulturnu ponudu Dubrovnika. Glazbeni direktor ovog ciklusa je Dmitry Sinkovsky, svjetska zvijezda barokne violine, dirigent i kontratenor. Ovaj multitalentirani ruski virtuoz u svijetu je poznat upravo po izvođenju baroknih djela, a njegovo sviranje malo koga ostavlja ravnodušnim.
Na prvom koncertu 6. lipnja, Sinkovsky će voditi Gudački komorni sastav orkestra u izvedbi velikog djela talijanskog skladatelja Antonija Vivaldija: Četiri godišnja doba. Kroz godišnja doba vodit će nas narator Mark Thomas. Potom 10. lipnja u izvedbi Gudačkog kvarteta DSO-a i vokalnog ansambla Antiphonus, a pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija čut ćemo remek djelo H. Purcella, operu Didona i Enej, jednu od najtužnijih antičkih priča, o ljubavi nesretne kartaške kraljice i trojanskog junaka.
U utorak, 13. lipnja na koncertu TRIO SONATAS izvest će se djela D. Castella, B. Marinija, J.M. Leclaira, A. Vivaldija i G.F. Händela, dok će u petak 16. lipnja Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnati Dmitry Sinkovsky, a kao solist će nastupiti talentirani mladi pijanist Marin Limić. Izvest će se djela J.Ch. Bacha i W.A. Mozarta dok ćemo solista imati priliku čuti u Koncertu br. 3 za klavir i orkestar u c molu.
Ulaznice za sve koncerte su dostupne u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je +385 20 417 110, a e-mail [email protected].

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2