>
Jesenji glazbeni moskar
Datum od:
30.09.2016
Datum do:
07.10.2016
Dubrovnik
Jesenji glazbeni moskar
Jesenji glazbeni moskar festival koji se održava drugu godinu za redom, sastoji se od četiri koncerta, a očituje se raznolikošću programa.
Traje od 30. rujna do 7. listopada, a održava se u atriju Kneževa dvora. Festival koncert započinje nastupom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Gadjo Manouche, gypsy jazz banda kojeg ljudi dobro znaju s dubrovačkih ulica na kojim zabavljaju izvedbama djela legendarnog Djanga Reindharta. Uvodnim koncertom ravna poznati hrvatski dirigent Alan Bjelinski, a čut ćemo poznata djela kao što su „I Can't give you anything but love", „Sweet Georgia Brown", „Vendredi 13", „La Foule", „Blue Drag" i druga.
U sklopu festivala također nastupa Jasminka Stančul, vrsna pijanistica koja djeluje u Beču i gdje nastupa s uglednim Bečkim gudačkim kvartetom. Jasminka Stančul dobitnica je prve nagrade prestižnog Beethoven natjecanja u Beču. Na festivalu će održati dva koncerta - jedan s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Tomislava Fačinija 4. listopada, kada će izvesti Koncert za klavir i orkestar br. 2 u g molu, op. 22 C. Saint-Saënsa a drugi će biti koncert komorne glazbe s Gudačkim kvartetom DSO-a 6. listopada. Završnim koncertom dirigira karizmatični Noorman Widjaja, dok kao solistica nastupa francuska sopranistica albanskog porijekla, Alketa Cela, a izvode se poznate operne arije i uvertire G. Verdija, G. Rossinija, G. Puccinija, R. Leoncavalla i drugih. Festival u tjedan dana donosi novi izazov za Dubrovački simfonijski orkestar i pravu raznolikost glazbenog programa na samom ulasku u jesen.

PROGRAM

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2