>
Zoom edukacija o utjecaju elektroničkih uređaja na djecu
Datum od:
26.11.2020
Online predavanje 18.00 sati
Zoom edukacija o utjecaju elektroničkih uređaja na djecu
screenshot_4 shutterstock_44734837_2
U organizaciji Dubrovačkih knjižnica u četvrtak, 26. studenoga 2020. u 18 sati, održat će se online predavanje o utjecaju elektroničkih uređaja na djecu najranije dobi . Predavačice su Matija Čale Mratović dr.med. specijalistica školske medicine i Severina Hađija mag.psych. Predavanje je namijenjeno roditeljima i svima onima koji rade s djecom predškolske i rane školske dobi, ali i svima koji žele doznati što izloženost elektroničkim medijima radi dječjem mozgu i kakve to posljedice na motorički, kognitivni, govorno-jezični, emocionalni i socijalni razvoj djece predškolske dobi množe imati kao i kako koristiti medije za zdrav razvoj djece.

Rezultati istraživanja provedenog u veljači 2019. u Dječjim vrtićima Dubrovnik na temu korištenja elektroničkih medija kod djece ukazuju da djeca u prosjeku počinju koristi elektroničke medije u dobi od 19 mjeseci, dok mlađa djeca u odnosu na stariju sve ranije počinju koristiti elektroničke uređaje. Mnogi roditelji djece rane kronološke dobi dozvoljavaju prekomjerno korištenje elektroničkih medija te isto tako gledanje sadržaja koji nisu primjereni dobi djeteta, što može ugroziti normalan dječji razvoj pa čak ostaviti i trajne posljedice.

Na upisu djece u prvi razred osnovne škole zadnjih godina sve je veći udio djece koja nisu zrela za školu. Sve je više djece s jezično govornim teškoćama, teškoćama grafomotorike i teškoćama pažnje i koncentracije. Ova pojava prati trend povećanog korištenja elektroničkih medija u sve ranijoj dobi. Situacija izoliranosti i sve dužeg boravka u zatvorenim prostorima nastala uslijed epidemije COVID-19 pridonosi jačanju ovoga trenda. Sudionici će s voditeljicama predavanja moći razgovarati o samoj problematici kao i o koracima koje kao roditelji i odgojitelji mogu poduzeti u čuvanju i podržavanju psihofizičkog zdravlje djece.

Za sudjelovanje na predavanju potrebno se prijaviti. Prijave se primaju do srijede, 25. studenoga do 22 sata na e-mail [email protected]. Pozivnica za ZOOM predavanje bit će poslana na e-mail adresu navedenu u prijavi.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2