>
Tri Marina za jednoga – dubrovačka djeca Vidri u čast
Datum od:
28.11.2017
Tri Marina za jednoga – dubrovačka djeca Vidri u čast
DOM MARINA DRŽIĆA, KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA I OSNOVNA ŠKOLA MARINA DRŽIĆA
Tri Marina za jednog - dubrovačka djeca Vidri u čast
"Tri Marina za jednog", naziv je događanja koje će se održati u utorak 28. studenog. Naime Osnovna škola, Kazalište i Dom, koji nose ime velikog Vidre, zajedničkim snagama njemu u čast, izvest će kulturni program. Učenici OŠ Marina Držića, uključujući i one koji u ovoj školi pohađaju program za djecu s teškoćama u razvoju, tijekom nekoliko mjeseci slikali su motive iz Držićevih djela, ali i portrete dubrovačkog komediogtrafa. Na dramskim i glazbenim radionicama u Domu Marina Držića uvježbavala se renesansna glazba i isječci iz Držićevih djela, a Kazalište Marina Držića ugostit će mlade glumce, glazbenike i recitatore, dok će im se na pozornici pridružiti i Skup, kojeg će utjeloviti Branimir Vidrić Flika.
U nastavku donosimo program događanja u čijem su stvaranju sudjelovala mnogobrojna dubrovačks djeca i mladi.
Program počinje predavanjem Katje Bakije pod nazivom "Držićeva životna i kazališna fortuna" koje će se održati u 11.30 ujutro u Osnovnoj školi Marina Držića. U večernjim satima, točnije u 18, počet će program u Kazalištu Marina Držića u kojem će sudjelovati školski zbor, polaznici glazbene i dramske radionice koje se svake godine održavaju u Domu Marina Držića pod vodstvom Sanje Dražić i Paule Dražić Zekić, a prisutni će imati priliku upoznati se i s literarnim dostignućima učenika. Na pozornici svog matičnog kazališta učenicima će se pridružiti Branimir Vidrić Flika, koji će odigrati isječak iz predstave Skup za koju je zaslužio nominaciju za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta.
Na kraju programa u 19 i 30 u Domu Marina Držića otvara se izložba učeničkih radova. Radionice s učenicima vodila je nastavnica likovne kulture i akademska slikarica Petrunjela Vuković, dok je sa djecom s teškoćama u razvoju radila akademska slikarica Ivana Gojavić. Njihov grupni rad odabran je i kao glavni motiv na pozivnicama i plakatima završnog događaja.
Ovaj program rezultat je višemjesečnog rada učenika, djece i mladih Osnovne škole Marina Držića i njihovih mentora, uz potporu Doma Marina Držića, koji je pokrovitelj i provoditelj programa kojim se obilježava velika 450 godišnjica smrti dubrovačkog renesansnog pisca. Kazalište Marina Držića nesebično je otvorilo svoju pozornicu mladim umjetnicima.
Stoga dođite i Vi i podržite svojim dolaskom našu djecu i mlade u kreativnom stvaranju i očuvanju naše baštine.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2