>
Program Dubrovačkog simfonijskog orkestra
Datum od:
07.11.2017
5. prosinac 2017. - 1. siječanj 2018.
Program Dubrovačkog simfonijskog orkestra
Dubrovački simfonijski orkestar tradicionalno u prosincu svoje građane i goste dariva prigodnim koncertima. Prvi takav koncert održat će se u utorak, 5. prosinca, u povodu blagdana Sv. Nikole i Dana dubrovačkih branitelja, a održat će se u Katedrali, s početkom u 20 sati. Nastupaju Dubrovački simfonijski orkestar i Dubrovački komorni zbor, koncertom ravna Franko Krasovac, a kao solisti nastupaju mezzosopranistica Renata Pokupić te bariton Marin Čargo. Na programu su Marchia Funebre Beethovenove Simfonije br. 3 te Durufléov Requiem, op. 9.
U četvrtak, 14. prosinca u suradnji s Rotary klubom Dubrovnik, održat će se tradicionalni koncert „U susret Božiću". Riječ je o koncertu humanitarnog karaktera, a brojni izvođači poput klarinetistice Marije Pavlović, sopranistice Sare Žuvele, Klape Kaše i Subrenum te Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pod ravnanjem dirigenta Marca Tarduea izvode se neke od najljepših adventskih i božićnih pjesama. Koncert će se održati u Katedrali s početkom u 20 sati, a ulaznice će se prodavati po simboličnim cijenama.
Dana 22. prosinca, u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, održat će se veliki božićni koncert u hotelu Valamar Lacroma s početkom u 20 sati. Nastupaju Dubrovački simfonijski orkestar, solisti te Klapa Kaše, Subrenum i Ragusa, zatim tenor Đani Stipaničev, tenor Stijepo Gleđ Markos, mezzosopranistica Marija Kuhar Šoša, mladi Dapal band te pjevačica Maja Grgić. Dirigenti na ovom koncertu su Đelo Jusić i Marc Tardue, a na programu je raznolik te uključuje brojne božićne pjesme. Za informacije o ulaznicama kontaktirati broj telefona 417 110.
Tradicionalni božićni koncert koji se neprekidno održava od 1991. godine i na kojem nastupaju Dubrovački simfonijski orkestar, dubrovački solisti, klape i zborovi, održat će se 27. prosinca u Franjevačkoj crkvi u 20 sati. Koncertom ravna Viktor Lenert a na programu su božićne pjesme i napjevi. Ulaz na koncert je besplatan.
Ni ulazak u Novu godinu ne prolazi bez glazbe – točno u 12 sati, u ponedjeljak 1. siječnja na Stradunu će nastupiti Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem dirigenta Ivana Josipa Skendera, a uz sopranisticu Nikolinu Pinko. Na programu su poznati valceri, operne arije i polke.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2