>
Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto 2016
Datum od:
26.08.2016
Datum do:
23.09.2016
Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto 2016
Dubrovački simfonijski orkestar već četvrtu godinu za redom organizira Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto, festival koji slavi glazbu u najljepše doba godine. Ideja je zadržati prisutnost kvalitetnih glazbenih događanja u Dubrovniku na samom koncu ljeta.
Festival se sastoji od 16 događanja: kako simfonijskih koncerata, koncerata komorne glazbe, recitala i jednog jazz koncerta, a svi će se održati u prekrasnom ambijentu atrija Kneževa dvora.
Glazbeni direktor festivala je austrijski dirigent maestro Christoph Campestrini koji će dirigirati nekoliko koncerata tijekom festivala, a orkestar će imati priliku surađivati i s drugim uglednim dirigentima kao što su Charles Olivieri-Munroe, Stefan Sanderling, Mladen Tarbuk I Tomislav Fačini.
Od 26. kolovoza do 23. rujna Festival će okupiti orkestar, zbor te više od 20 solista iz Hrvatske i cijelog svijeta. Festival će također surađivati s drugim gradskim festivalima te ćemo imati izvrsne koncerte - s Dubrovačkim ljetnim igrama program „U susret budućnosti", čime ćemo predstaviti mlade laureate prestižnih međunarodnih natjecanja kao što su Yuri Favorin i Andrew Tyson.
Neka od imena koja će sudjelovati na Međunarodnom glazbenom festivalu Dubrovnik u pozno ljeto 2016 su austrijska flautistica Elisabeth Mőst, gitarist Maroje Brčić, prva violina Bečke filharmonije – Daniel Froschauer, jedna od najboljih mladih pijanistica u Hrvatskoj – Martina Filjak, Dubrovački gitarski trio, četiri hrvatske mezzosopranistice s iznimnim uspijehom u svijetu: Renata Pokupić, Dubravka Šeparović Mušović, Janja Vuletić i Diana Haller, izvrsna mlada violinistica iz Dubrovnika – Đana Kahriman, ponajbolji hrvatski jazz izvođači – Matija Dedić i Šimun Matišić, ruski violinist Dmitry Sinkovsky, jedan od najpoznatijih svjetskih gitarista i lutista Edin Karamazov, renomirani američki pijanist James Dick, pijanistica Naira Asatrian...

PROGRAM

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2